Matskola

I vårt kök kan du samla kunder, arbetskamrater eller vänner för en kväll i matskolan. Vi lagar mat och under tiden avslöjar vi en massa tips!
Ett avslappnat och naturligt sätt att umgås och stärka relationer! Vi arbetar med en meny där vi följer säsongens råvaror, ni väljer mellan kött och fisk som huvudrätt.

Antal 8-40 personer

Vid sällskap över 16 personer behövs kompletterande vinprovning eller annan aktivitet då inte fler än 16 personer får plats i köket samtidigt. Man byter i halvlek så alla får både laga mat och prova vin.

Matskolefakta

Arrangemanget omfattas av
Champagne och aptitretare vid ankomst
Receptur och förkläde
Vi lagar en 3-rättersmeny
Kursavgift 1545kr inkl moms (1317kr exkl moms)

Dryck tillkommer enligt ordinarie prislista

Så här går det till

Gästerna välkomnas och samlas i köket kl:18.00 Vi inleder kvällen med ett glas champagne och aptitretare.

Vi berättar om kvällens arrangemang. Gästerna delas in i grupper och blir tilldelade receptur och förkläde som de sedan får behålla efter kvällens slut. Vi går in i köket där det är framdukat med husets vin, öl och mineralvatten om så önskas.

På plats har vi kock och sommerlier som lotsar er genom kvällen, . Alla grupper går till sina stationer och startar arbetet. Under tiden går vi runt och ger små tips så att alla kommer igång. Maten förbereds så långt det går innan man ska servera det som förberetts.

Varmrätts- och dessert grupperna går och sätter sig. De blir serverade vin samtidigt som förrätts gruppen färdigställer sin rätt. Förrätts gruppen presenterar sin rätt samt hur den är tillagad. Man njuter av förrätten och sedan går varmrätts gruppen in och färdigställer sin rätt osv…

Vi erbjuder kaffe och avec från vårt breda sortiment. När ni är nöjda med kvällen är vi nöjda! Vi kan lova att det är mycket skratt och ingen matlagningskväll är den andra lik… det är i köket det händer!

Vinprovning i samband med matlagningskväll

En grundprovning består av tre viner med olika stilar och karaktärer. Vi pratar om distrikt, karaktär och druvor. Vi inleder varje provning med att gå igenom hur man går tillväga när man provar vin och vad man skall tänka på. Detta för att ni skall få ut det mesta möjliga av er provning. Önskas mer omfattande provningar kan vi erbjuda ytterligare alternativ. Återkom för diskussion.

Vinprovning, 3 viner i samband med matskola, 375kr per person