Matskola

I vårt kök kan du samla kunder, arbetskamrater eller vänner för en kväll i matskolan. Vi lagar mat och under tiden avslöjar vi en massa tips!
Ett avslappnat och naturligt sätt att umgås och stärka relationer! Vi arbetar med tre olika menyer där vi följer säsongens råvaror, ni väljer den meny som känns mest utmanande.

Matskolefakta

Skriv ut fakta 8 till 16 personer matskola 8 till 40 personer matskola i kombination med vinprovning

Arrangemanget omfattas av

Champagne och aptitretare vid ankomst.
Receptur och förkläde.
Vi lagar en 3-rättersmeny.
Kursavgift 1098kr per person exklusive moms.
Dryck tillkommer enligt ordinarie prislista.
Vinprovning, 3 viner i samband med matskola, 252kr per person exklusive moms

Om ni har ytterligare frågor och funderingar; kontakta oss dagtid för att komma fram till bästa lösning på arrangemanget.

Matskolan

Gästerna välkomnas och samlas i baren / matsalen kl:18.00 Vi inleder kvällen med ett glas champagne och aptitretare. Kursledaren berättar om kvällens arrangemang. Gästerna delas in i grupper och blir tilldelade receptur och förkläde som de sedan får behålla efter kvällens slut. Vi går in i köket där det är framdukat med husets vin, öl och mineralvatten. På plats har vi kock och sommerlier som lotsar er genom kvällen, vi kan lova att det är mycket skratt och ingen matlagningskväll är den andra lik…. Alla grupper går till sina stationer och startar arbetet. Under tiden går vår kock runt och ger små tips så att alla kommer igång. Maten förbereds så långt det går innan man ska servera det. Varmrätts- och dessert grupperna går och sätter sig. De blir serverade vin samtidigt som förrätts gruppen färdigställer sin rätt. Förrätts gruppen presenterar sin rätt med ett namn samt hur den är tillagad. Man njuter av förrätten och sedan går varmrätts gruppen in och färdigställer sin rätt osv… Vi erbjuder kaffe och avec om så önskas, när ni är nöjda med kvällen är vi nöjda! Kvällen avslutats.

Vinprovning i samband med matlagningskväll

En grundprovning består av tre viner med olika stilar och karaktärer. Vi pratar om distrikt, karaktär och druvor. Vi inleder varje provning med att gå igenom hur man går tillväga när man provar vin och vad man skall tänka på. Detta för att ni skall få ut det mesta möjliga av er provning. Önskas mer omfattande provningar kan vi erbjuda ytterligare alternativ. Återkom för diskussion.